Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Ooit zal het wel eens stoppen'

04.10.2015 | Erik Duchateau

Belga

Lees hier de reactie van Wout Van Aert na zijn overwinning in de Superprestige in Gieten. Ook Lars Van der Haar, Tim Merlier en Sven Nys komen aan het woord.

"Vier overwinningen op vier crossen dit seizoen. Beter kan niet", aldus Wout Van Aert. "Het zal echter ooit wel eens stoppen", beseft hij ook. "Ik heb elke wedstrijd al heel ontspannen aangevat. Vandaag was dus niet anders. Ik won al een paar mooie crossen. Eigenlijk hoef ik dus geen stress te hebben. Ik weet dat de conditie heel goed is."

"Sven Nys had een goede start genomen en plots was die weg voorin. Ik heb niet gezien dat hij lek reed. Ik had aan Lars een ideale partner. Samen maakten wij de cross. In de finale kreeg ik een gaatje, dit na de zware loopstrook. Dat was voor mij het sein om nog iets meer door te trekken. Nummer vier is binnen en daar kan ik enkel maar blij om zijn".

Lars Van der Haar moest toegeven dat Van Aert de sterkste was. "Wout had nog een extra versnelling in de benen waardoor ik helemaal moest passen en wist dat ik enkel nog kans maakte op de tweede plaats", verduidelijkte de Nederlander.

"Ik kon als laatste het gezelschap houden, maar toen die opnieuw demarreerde bleef ik zitten en wou ik mijn motor niet opblazen. Hij is beter en op sommige stukken speelt hij met je. In de zandbak maakte ik bovendien nog een fout en was het helemaal over. Jammer, maar Van Aert is de sterkste renner van het pak."

Sven Nys had af te rekenen met pech in Gieten. "Ik reed lek bij het indraaien aan die lus ter hoogte van de vijver", legde hij uit. "Ik moest meteen tien tot vijftien renners laten lopen en dan weet je dat ze vooraan ook niet blijven stilzitten. In de spits van de wedstrijd vormde zich een groepje met Wout Van Aert, Lars Van der Haar en David Van der Poel. Ik wachtte even en kwam op adem. Uiteindelijk slaagde ik erin om terug post te vatten in de groep met Klaas Vantornout en Kevin Pauwels".

"David moest er voorin af en dan werd duidelijk dat wij konden strijden voor de derde plaats. Spijtig genoeg schoot ik tijdens de sprint uit mijn klikpedaal en moest ik genoegen nemen met de vierde plaats. Rijd ik niet lek dan strijd ik mee voor de eindzege, al wil ik zeker niets afdoen aan de overwinning van Wout die heel sterk bezig is."

"Ik had dit resultaat ook niet verwacht", klonk het bij Tim Merlier, die derde werd. "Ik weet wel dat ik snel ben aan de eindmeet maar dit is toch mooi. Ik had de raad meegekregen om bij een eventuele sprint als eerste de laatste bocht in te draaien. Dat deed ik dan ook, al was het spijtig genoeg een spurt voor de derde plaats en niet voor de overwinning. Ik ben blij om op het podium te staan. Het is de eerste keer dat ik derde word in een klassementscross."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer