Sport.be

Veldrijden

Nederland domineert bij nieuwelingen en junioren

04.10.2015 | Erik Duchateau

Belga

Nederland boven bij de jeugdreeksen van de Superprestigecross in Gieten. Perry Frijters was de beste bij de nieuwelingen en bij de junioren ging de zege naar Jens Dekker.

Frijters was de snelste in een sprint met vijf. De Nederlander hield respectievelijk zijn landgenoten Bart Artz en Luke Verburg achter zich. Al van in de openingsronde trokken Frijters, Verburg en Artz in de aanval. Gaandeweg sloten ook nog Tomas Kopecky, Mees Hendrickx, Bodi del Grosso en Ryan Kamp voorin aan zodat we een kopgroep kregen met zeven Nederlanders.

Voor Ryan Kamp ging het allemaal te snel en hij moest zijn metgezellen laten rijden. In de slotronde waren Verburg, Aertz en Frijters duidelijk de beteren en in de daaropvolgende sprint was Frijters de snelste.

Ook bij de junioren ging de zege naar een Nederlander. Jens Dekker was oppermachtig en stoof er al van in het begin van de cross vandoor. Jappe Jaspers was de enige die nog een tijdlang probeerde Dekker bij te benen, maar hij moest na verloop van tijd inzien dat een tweede plaats het hoogst haalbare was.

De strijd voor de laatste podiumplaats werd beslecht in het voordeel van Thijs Wolsink, die in een sprint met twee Victor Vandenbosch achter zich liet.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer