Sport.be

Veldrijden

Pauwels de beste in Maldegem, pech voor Van Aert

04.02.2015 | Erik Duchateau

Belga

Kevin Pauwels heeft de negende editie van de Parkcross in Maldegem op zijn naam geschreven. Wout Van Aert had nog maar eens pech...

Van Aert kwam al in de eerste ronde ten val en moest net als op het WK in Tabor een achtervolgingsrace inzetten. In Tsjechiƫ raakte hij niet meer tot in de spits van de wedstrijd, in Maldegem wel, maar winnen zat er toch niet meer in.

In de voorlaatste ronde pikte Van Aert aan bij een kopgroep bestaande uit Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Sven Nys, Wietse Bosmans, Tim Merlier, Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch.

Aanvankelijk maakte ook Michael Vanthourenhout deel uit van de kopgroep, maar de wereldkampioen bij de beloften kwam nog voor halfkoers ten val en kon meteen een kruis maken over zijn zegekansen. Hij zou uiteindelijk 21e worden.

In de slotronde koos Pauwels het goede moment. Met een late uitval ontliep hij een 'massasprint'. De renner van Sunweb-Napoleon Games haalde het voor Sweeck, Bosmans en Vermeersch. Van Aert finishte als vijfde, Van Tornout als zesde, Merlier als zevende.

Nys maakte in de slotronde een stuurfout - zo tweette hij na afloop - en moest vrede nemen met de achtste plaats. Zo eindigde hij net voor zijn ploegmaat Sven Vanthourenhout, die negende werd.

Op de erelijst volgt Pauwels Nys op. Die haalde het vorig jaar voor Tom Meeusen (Telenet-Fidea) en de inmiddels gestopte Niels Albert

PAUWELS: 'NYS MAAKTE DIE FOUT ZEKER NIET BEWUST'

"Het parcours was snel en op bepaalde plaatsen ook zeer technisch", zei Pauwels na zijn overwinning. "Eigenlijk ben ik zeer slecht gestart. Ik stond naast Sven Nys en die trok in de eerste meters even naar links. Daardoor moest ik inhouden, zo niet zou ik tegen de nadarafsluiting vlammen. Nys maakte die fout zeker niet bewust, maar het duurde wel een hele poos voordat ik mijn positie vooraan kon innemen. Dat kostte bovendien een pak krachten."

"Halverwege de koers zat ik toch weer bij de mannen die kans maakten op de overwinning. Er waren wel nog enkele uitvalspogingen, maar wij trokken uiteindelijk de slotronde in met een groepje van acht man. Iets voorbij de materiaalpost maakte ik eigenlijk het verschil. Plots voelde ik dat er niemand meer in mijn wiel zat en dan ben ik vol blijven doorgaan. Wellicht maakte de rest achter mij een foutje. Ik draaide alleen de laatste rechte lijn in en dan wist ik wel dat ik het zou halen."

"De crossen in Lille en Hoogstraten van komend weekend zullen echter andere koek zijn. Een pak zwaarder vooral en dan denk ik in de eerste plaats aan Hoogstraten."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer