Sport.be

Veldrijden

Cant wint na twee hectische dagen

04.02.2015 | Erik Duchateau

Belga

Sanne Cant heeft de eerste editie van de Parkcross bij de vrouwen elite in het Oost-Vlaamse Maldegem gewonnen.

Zeven rensters vormden in de openingsronde en kopgroep, maar voor Cant ging het allemaal nog niet snel genoeg. De vicewereldkampioene ging er alleen vandoor.

De Nederlandse Sanne Van Paassen probeerde samen met Loes Sels nog even te counteren, maar beiden zagen al snel in dat er tegen de machtsontplooiing van Cant opnieuw niet veel te beginnen was.

Cant kon zo vanaf de tweede ronde stelselmatig haar voorsprong uitbouwen. Van Paassen van haar kant liet Sels ook vrij snel alleen achter zodat het podium vast lag. Cant won afgescheiden voor Van Paassen en Sels. 

CANT: 'TWEE HECTISCHE DAGEN'

"Ik heb de beelden van het wereldkampioenschap maandag bekeken. Spijtig dat ik daar tweede werd", aldus Cant. "Ik botste op iemand die net iets sterker was dan mij. Ik voel mezelf nog heel goed ondanks twee hectische dagen die ik net achter de rug heb waardoor ik niet echt tot trainen toe kwam."

"Ik werk nu nog twee weekends af met een dubbel programma, te beginnen zaterdag met Lille en zondag Hoogstraten. Dan volgen nog Middelkerke, Eeklo en Oostmalle. Daarna kan ik van welverdienste rust genieten na een mooi seizoen waarin door het mislopen van de wereldtitel net geen kers op de taart werd gezet."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer