Sport.be

Veldrijden

Vantornout valt hard maar start toch in Overijse

06.12.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Toen Kevin Pauwels juichend over de meet kwam in Hasselt, zat ploegmaat Klaas Vantornout al warmpjes in de camper. Na een slechte start en stevige val gaf de Torhoutenaar op.

Vantornout miste compleet zijn start en knalde enkele ronden later keihard tegen een paaltje. De pijn was te erg en Vantornout hield het voor bekeken. Hij verliest zo vijf minuten in het klassement van de bpost bank trofee en zakt van vier naar zes.
"In de start ging het al mis: ik schoof uit mijn pedaal en geraakte zo in de chaos achterin terecht. Daardoor werd ik weggedrumd naar een 27ste plek", vat Klaas zijn pechdag samen op de website van Sunweb-Napoleon Games.

"Op het parcours van Hasselt duurt het even vooraleer je kan beginnen opschuiven. Toen ik daar toch de ruimte voor kreeg, knalde ik in de afdaling van de nieuwe helling met mijn arm en knie tegen een paal aan. Mijn fout, ik koos voor een verkeerd spoor. Meteen na die val kon ik even niks meer. Ik moest bekomen van de pijn en stapte iets verder af."

Van een forfait zondag in Overijse is voorlopig geen sprake. "Ik denk niet dat er breuken zijn, neen. Mijn knie staat gezwollen maar doet geen pijn, mijn arm doet dat wel. Ik kan hem momenteel amper strekken. Maar ik denk niet dat ik morgen veel hinder zal ondervinden in Overijse. De adrenaline haalt de pijn weg."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer