Sport.be

Veldrijden

Pauwels imponeert in Hasselt (VIDEO)

06.12.2014 | Niels Rouvrois

Belga

In de GP Hasselt (bpost bank trofee) stond er geen maat op Kevin Pauwels. De renner van Sunweb-Napoleon Games reed bijna de volledige wedstrijd op kop en gooide in de slotronde Wout Van Aert overboord.

De Nederlanders Lars van der Haar en Corné van Kessel gaven in de beginfase het tempo aan. Klaas Vantornout was het grootste slachtoffer van de snelle starters. De ploegmaat van Pauwels hinkte achterop en gaf uiteindelijk op. Van der Haar reed op zijn beurt lek en Van Kessel trok er alleen op uit. Ploegmaat Tom Meeusen en Kevin Pauwels volgden op enkele seconden, maar het was Wout Van Aert die samen met Pauwels de kloof probeerde te dichten.

Dat lukte toen Van Kessel bij de balkjes tegen de grond ging. In de achtergrond versnelde Sven Nys, maar hij kon - samen met Meeusen - de kloof op de drie koplopers niet dichten. Dat trio werd al snel een duo, toen Van Kessel Van Aert en Pauwels moest laten rijden. Het werd een strijd van man tegen man, maar het was vooral Pauwels die het verschil maakte. De nummer twee in het klassement zette Van Aert onder druk, maar die brak niet.

Tot de laatste ronde. In het zand trok Pauwels opnieuw stevig door en Van Aert liet een gaatje. De beloftewereldkampioen deed wat hij kon, maar Pauwels was vliegen. Na 1u04'11" kwam hij solo over de meet. Van Aert werd tweede op drie seconden. De derde plaats was voor Meeusen. Samen met Nys kwam hij op een halve minuut over de meet.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer