Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Om 20u op het vliegtuig naar Alicante'

06.12.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Wout van Aert vocht in Hasselt een mooi duel uit met Kevin Pauwels, maar moest in de slotronde toch de duimen leggen. "Kevin was vandaag gewoon de sterkste", klonk het sportief.

"De laatste ronde kende ik een mindere passage in het zand. Kevin was vandaag beter, zeker op de technische stukken", aldus Van Aert, die ook telkens tijd verloor aan de balken door niet te springen, maar te lopen. "Daar moet ik dringend iets aan doen. Die schrik moet eruit (Van Aert brak in het begin van het seizoen zijn sleutelbeen na een val over balkjes, red.). Al bij al ben ik tevreden met de tweede plaats want ik voelde me ook niet helemaal fris. Om 20u vertrek ik met het vliegtuig naar Alicante voor het tweede deel van mijn stage.

Ook Tom Meeusen mocht in Hasselt op het podium. "En een podium is altijd goed. In het begin miste ik de aansluiting. Ik was goed weg, maar werd weggedrumd. Gelukkig kon ik vrij goed opschuiven. Toen Kevin en Wout gingen, had ik even een moeilijk moment. Samen met Sven (Nys, red.) heb ik dan geprobeerd om het tempo hoog te houden. Hij reed voor zijn klassement. Naar de koplopers rijden lukte niet. Een gat dichten is heel moeilijk op zo'n snel parcours."

Sven Nys moest in de sprint om de derde plaats zijn meerdere erkennen in Meeusen. "Er zat vandaag niet meer in. Ik heb geprobeerd om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Ik startte niet goed en ook de explosiviteit was in het begin niet aanwezig. Ik zat niet waar ik eigenlijk moest zitten. Je moet hier echt mee zijn en dan kan je winnen. De kloof overbruggen was niet te doen. Ik verlies het vandaag in de eerste ronden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer