Sport.be

Veldrijden

Nys: 'Van mij mag het nu echt eens beginnen regenen'

09.11.2014 | Erik Duchateau

Belga

Sven Nys eindigde in de Superprestige in Ruddervoorde met een vierde plaats naast het podium. "De koers was niet lastig genoeg", vatte hij samen.

Nys streed in Ruddervoorde nooit echt mee vooraan. "Ik voelde me niet slecht, maar ik had ook niet echt dat supergevoel", stelde hij na afloop. "Ik had eigenlijk dat typische 'eerste dag' gevoel. Ik ben altijd beter op de tweede dag van een crossweekend, maar aangezien er zaterdag geen cross was, had ik dat gevoel vandaag niet in de benen."

Andere weekends simuleert Nys dan op zaterdag een wedstrijd op training, maar gisteren deed hij het rustiger aan. "Normaal train ik dan intens", legt hij uit, "maar aangezien we dinsdag (in de Soudal Jaarmarktcross in Niel)  alweer een cross hebben, heb ik de cross minder stevig nagebootst. Je mag daar ook niet mee overdrijven."

Dus ontbrak het Nys zondag naar eigen zeggen aan vinnigheid. "Ik was niet agressief genoeg", zegt hij. "Je weet dat je hier na elke bocht moet optrekken, moet strijden om terug te geraken en dat lukte vandaag minder goed."

"Het parcours was ook niet lastig genoeg en we waren nog met te veel op het eind. Ik zat iets te ver achteraan en toen ik als vierde die laatste bocht indraaide, wist ik dat er niet meer in zat dan een vierde plaats."

"Van mij mag het nu echt eens beginnen regenen, want ik kijk uit naar omlopen waar het zwaarder koersen is", besloot Nys.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer