Sport.be

Veldrijden

Meeusen: 'Blij dat ik nu ook op winnaarslijstje sta'

09.11.2014 | Erik Duchateau

Belga

Tom Meeusen glunderde na zijn zege in de Superprestige in Ruddervoorde. "De voorbije weken won iedereen wel eens. Ik ben blij dat ik nu ook eens tussen dat lijstje van winnaars sta."

Meeusen had bij de teampresentatie van Telenet-Fidea hoge verwachtingen en wilde er meteen staan bij de start van het seizoen. "Dat lukte niet zo goed", blikte hij terug, "het niveau was vrij hoog en ik was nog niet 100 procent en je moet echt wel top zijn om de anderen te verslaan."

De voorbije weken verzamelde Meeusen ereplaatsen: vijfde in de Koppenbergcross, vierde in Zonhoven, vijfde in Valkenburg. Maar op het podium stond hij nooit.

"Stilaan wil ik wel eens dichter eindigen", klonk het vorige week ietwat gefrustreerd en zondag in Ruddervoorde was het dus eindelijk raak. "Ik ben blij met deze zege", stelde hij na afloop. "Dit doet deugd. Voor die andere crossen moet je echt top zijn, maar hier in Ruddervoorde kan je ook aan 99% winnen omdat het een cross is waar techniek en tactiek ook belangrijk zijn."

"Op het eind had ik nog wat schrik in de zandbak en hoopte ik dat ik geen fouten zou maken en gelukkig slaagde ik daar ook in. Deze zege betekent veel voor mij en geeft me vertrouwen voor de komende weken."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer