Sport.be

Veldrijden

Meeusen wint in Ruddervoorde na adembenemende slotronde

09.11.2014 | Ward Bollen

Belga

Na een adembenemede slotronde heeft Tom Meeusen de Hansgrohe Superprestige in Ruddervoorde gewonnen. Hij haalde het in de sprint voor Mathieu van der Poel, Klaas Vantornout en Sven Nys.

Van der Haar, Meeusen en David van der Poel namen de beste start. Mathieu van der Poel raakte het achterwiel van Pauwels en moest achtervolgen. Peeters zette zich op kop, maar moest de leiding al snel afstaan aan Meeusen. Bij de eerste passage aan de finish had die laatste het gezelschap gekregen van Van der Haar. Samen hadden ze enkele seconden voorsprong op Vantornout. In de tweede ronde gingen Mathieu van der Poel en Taramarcaz tegen de grond in de zandstrook. Vantornout kwam vooraan aansluiten bij het leidersduo. Het trio had tien seconden voorsprong op Jens Adams, Nys en Van Kessel. Pauwels volgde daar al op 27 seconden.

Ongeveer halverwege koers kregen we een algemene hergroepering en acht leiders (Meeusen, Vantornout, Van der Haar, Jens Adams, Nys, Van Kessel, Mathieu van der Poel), met ook Kevin Pauwels, die zijn achterstand helemaal had weggewerkt. Niet veel later ging hij tegen de vlakte en ook Van Kessel overkwam hetzelfde. Van der Haar werd gehinderd door zijn landgenoot en verloor door een lekke band 20 seconden.

Mathieu van der Poel probeerde het vervolgens, maar Vantornout liet hem niet rijden. Van der Haar knokte zich ook helemaal terug naar de kop van de wedstrijd en zo kregen we een spannende slotronde met zeven leiders, zonder Van Kessel. Meeusen trok één lange spurt en hield die inspanning vol tot op de meet. Hij haalde het voor Van der Poel, Vantornout, Nys, Van der Haar en Adams. Pauwels moest nog een gaatje laten en werd zevende nadat hij zijn rechterknie bezeerde in de finale.

In de stand om de Hansgrohe Superprestige leidt Van der Poel na drie races met één puntje voorsprong op Nys en twee op Van der Haar.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer