Sport.be

Veldrijden

Iserbyt soleert naar zege

12.10.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Eli Iserbyt heeft met bravoure de juniorenmanche van de bpost bank trofee in Ronse gewonnen. De Belgisch kampioen had aan de meet een ruime voorsprong op zijn Nederlandse ploegmaat Max Gulickx. Jappe Jaspers werd derde.

Iserbyt (Young Telenet-Fidea) trok er al in de eerste ronde alleen op uit en kon zijn voorsprong rustig uitbouwen. "Ik heb hier vorig jaar ook gewonnen, dus ik was enorm gemotiveerd voor de start. Dit rondje ligt me en dat is vandaag nogmaals gebleken. Als het op en af gaat, komt mijn explosiviteit goed van pas. Ik heb meteen doorgetrokken en zag op de eerste helling dat ik al een gat had geslagen."

En die kleine voorsprong wist Iserbyt snel uit te bouwen. "De eerste rondjes heb ik stevig doorgetrokken om mijn voorsprong te vergroten. Daarna heb ik de wedstrijd kunnen controleren. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de komende weken. Ook in de wereldbekerwedstrijden mik ik hoog."

In de achtergrond troefde Max Gulickx (Young Telenet-Fidea) Jappe Jaspers (Lares-Doltcini) af voor de tweede plaats.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer