Sport.be

Wielrennen

Virtuele Baloise Belgium Tour van start gegaan!

10.06.2020 | Erik Duchateau

Belga

Woensdagochtend zijn naar schatting 2500 mannen en vrouwen onder aanvoering van 12 kopmannen en -vrouwen aan de eerste Virtuele Baloise Belgium Tour begonnen.

Al wie fietst kan zich virtueel aansluiten en zoveel mogelijk kilometers bijeen fietsen tot en met zondag. De ploeg die samen het meeste kilometers aflegt, wint de eerste Virtuele Baloise Belgium Tour.

12 profrenners, acht mannen en vier vrouwen, voeren een immens peloton aan in deze eerste Virtual Baloise belgium Tour. Totnogtoe schreven zich al 2500 fietsers in, maar daar komen er de komende dagen ongetwijfeld nog heel wat bij: inschrijven kan immers nog vandaag en de komende dagen.

Elke meesterknecht kent intussen zijn of haar kopman of kopvrouw. Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Victor Campenaerts, Laurens De Vreese, Xandro Meurisse, Toon Aerts en Robbe Ghys nemen elk een kleine 300 ploeggenoten virtueel op sleeptouw. Jolien D'hoore, Sanne Cant, Ceylin Alvarado en Ellen Van Loy hebben momenteel elk al zowat 100 vrouwen in hun team.

De opdracht is eenvoudig: zelf zoveel mogelijk kilometers afleggen. Aan het einde van de dag wint de ploeg met de meeste kilometers de 'rit' en kennen we de leiders in de diverse klassementen. Maandagochtend worden de eindwinnaars gekroond.

Remco Evenepoel was vorig jaar de beste in de echte Baloise Belgium Tour. Ook voor deze virtuele editie gaat hij voluit. Evenepoel zegt in een video op YouTube dat hij kilometers zal malen op zowel zijn tijdrit- als gewone fiets en rekent uiteraard ook op zijn superknechten!Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer