Sport.be

Wielrennen

Lefevere huurt volledig hotel af in Italië voor hoogtestage

07.06.2020 | Erik Duchateau

Belga

Deceuninck-Quick Step wil zich optimaal voorbereiden op de mogelijke herstart van het wielerseizoen in augustus. Het team van Patrick Lefevere gaat in juli met heel de ploeg op hoogtestage in Italië.

"Van 6 tot 23 juli gaan we op hoogtestage naar San Pellegrino in Italië met heel de ploeg", vertelde Lefevere in De Zevende Dag op Eén. De teammanager heeft een hotel vastgelegd dat exclusief voor zijn ploeg - zo'n 50 personen - voorbehouden zal zijn.

"We waren eerst van plan om zoals andere ploegen drie verschillende bubbels te maken, maar we gaan dat niet doen. Italië is open. Als er ander publiek in die hotels zit en er wordt iemand ziek, dan weet je niet van wie dat komt. Als je allemaal exclusief in één hotel zit en er iemand ziek wordt, weet je dat het van bij ons komt."

Deceuninck-Quick Step zal de komende weken al coronatests uitvoeren bij alle renners en stafleden. "Wij gaan testen voor we vertrekken. 9 juni wordt er al getest in Wevelgem. We hebben een grote camper. Iedereen komt op zijn uur, camper binnen en camper buiten. Het is een hele organisatie, die ook geld kost. Maar het moet en als het dat maar is... We hebben al meer meegemaakt", aldus Lefevere.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer