Sport.be

Wielrennen

Naesen rijdt vandaag 350 kilometer: 'Op het gemak, want geen doelen meer'

18.03.2020 |

Belga

Oliver Naesen geeft zichzelf vandaag niet zomaar bedenktijd. De renner van AG2R La Mondiale begon voor dag en dauw aan een tocht van maar liefst 350 kilometer. Naesen wil herbronnen nadat het wielervoorjaar in het water viel door het coronavirus.

Oliver Naesen had zoals veel renners zijn zinnen gezet op het Vlaamse wielervoorjaar, maar zal zijn goede benen niet in competitie kunnen tonen. Naesen vertrok héél vroeg deze ochtend op pad voor een tocht van maar liefst 350 kilometer in het gezelschap van een kameraard. Om 8u30 had Naesen al 80 kilometer op de teller. Hij belde zelfs even kort met Studio Brussel.

"Ik heb geen doelen meer nu het voorjaar om zeep is", grapte Naesen. "De Tour is het volgende doel. Internationaal is die heel belangrijk, maar voor mij is dat minder van belang. Ik heb het parcours zelfs nog niet bekeken. De komende weken stonden in het teken van de Ronde en andere klassiekers, maar ja jammer", aldus Naesen, die wel gebruik maakt van de maatregel die toelaat om buiten te sporten. Iets wat sommige ploegmaats van hem niet kunnen zeggen. Zelf weet Naesen ook niet echt wat gedaan de komende weken.

"Mijn agenda zat stampvol, nu is die plots heel leeg. Een boek lezen, of iets onnozels doen zoals vandaag zeker? Het doet al goed om mijn hoofd zo vrij te maken. Bepaalde van mijn ploegmaats mogen niet meer buiten komen en een lange periode alleen op de rollen is geen pretje. Twee weken niks doen, is evenmin een optie, want dan begin je vanaf nul", verklaart de renner.

Naesen rijdt vandaag de provinciegrenzen van Oost-Vlaanderen af. "De grenzen zijn behoorlijk vlak, we rijden dus rond bergjes", besluit hij.

 

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer