Sport.be

Wielrennen

De Gendt: 'Ontevreden kan ik niet zijn'

11.03.2020 | Marnick Claes

Belga

Thomas De Gendt reed in Parijs-Nice een sterke tijdrit. De Belg hield voor een lange tijd de eerste plaats vast en werd uiteindelijk vierde. "Dit was mijn eerste tijdrit van het jaar, dus ben ik tevreden", zegt De Gendt.

Lang mocht Thomas De Gendt dromen van de overwinning in de tijdrit van Parijs-Nice, maar uiteindelijk viel hij net naast het podium. "Het was nog een beetje zoeken naar de juiste positie op de fiets, maar voor het merendeel reed ik de tijdrit die ik voor ogen had. Op dat tweede klimmetje verloor ik wat tijd, toen ik bovenaan wat stil viel. Maar na de afdaling had ik het ritme weer te pakken. Misschien dat ik een paar bochten niet goed nam, omdat ze bij de verkenning nog nat lagen en nu droog, maar ontevreden kan ik niet zijn, ik ben voor 99 procent tevreden. Op het eind kon ik nog hogere wattages trappen dan vooraf voorzien", zegt de renner van Lotto Soudal. 

Voor Thomas Gendt is het verdere verloop van Parijs-Nice duidelijk. "Voor mij is Parijs-Nice pas vandaag begonnen. Dit was mijn eerste doel, donderdag trekken we de kaart van Caleb Ewan, daarna volgen nog drie kansen in ritten die meer op mijn maat zijn en kansen bieden voor aanvallers. Ik ga het proberen, vooral de rit van vrijdag is met stip aangeduid", besluit De Gendt. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer