Sport.be

Wielrennen

Pogacar verschalkt Loetsenko, eindzege lijkt binnen voor Yates

27.02.2020 | Quinten Lafort

Belga

Tadej Pogacar heeft het zegegebaar mogen maken tijdens de tweede aankomst bergop in de UAE Tour. Op Jebel Hafeet, de klim waar ook dinsdag al de streep lag, leek James Knox van Deceuninck-Quick Step lang op weg naar de zege, tot de Sloveense springveer Pogacar zijn duivels ontbond.

Twee keer dezelfde aankomst bergop aandoen op drie dagen: het kan zomaar in de UAE Tour. Bij gebrek aan alternatieven lag de streep opnieuw op Jebel Hafeet, waar Adam Yates dinsdag een gooi deed naar de eindzege. Het waren zijn ploegmaats van Mitchelton-Scott die de koers controleerden door de hevige wind, waardoor er kans was op waaiervorming.

Een vijftal, met onder meer Tosh Van der Sande en James Knox, koos het ruime sop. De vluchters reden samen naar de slotklim, maar daarna spatte het groepje uit elkaar. Knox, de Brit van Deceuninck-Quick Step, etaleerde zijn klimmersbenen en maakte er een solo van. In het peloton hielden de favorieten hun benen stil, waardoor Knox kon beginnen dromen van een zege.

Die droom spatte uiteen wannneer Tadej Pogacar aan de boom ging schudden. Tot vijf keer toe probeerde de Sloveen leider Yates af te schudden. Pogacar slaagde niet in zijn opzet, waardoor de strijd in het klassement gestreden lijkt. Pogacar, Yates, David Gaudu en Aleksei Loetsenko gingen op en over Knox. Een viertal zou om de overwinnning sprinten. Loetsenko leek het te gaan halen en vierde vroegtijdig. Dat kwam hem duur te staan, want Pogacar verzekerde de overwinning met een ultieme jump.

In de stand heeft Yates een voorsrong van 1'01 op Pogacar. Loetsenko, Gaudu en Rafal Majka vervolledigen de top vijf.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer