Sport.be

Wielrennen

Herstelde Froome aan start UAE Tour: 'Immense opluchting'

21.02.2020 |

Belga

Chris Froome staat te popelen om zondag te starten in de UAE Tour. De Brit maakt zijn terugkeer in het profpeloton nadat hij acht maanden aan de kant stond na een zware val in de Dauphiné. Froome, die al vier keer de gele trui won, is eindelijk klaar voor het echte werk.

Chris Froome kwam in juni vorig jaar bij de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné stevig ten val. De 34-jarige Brit liep hierbij breuken op aan de ribben, dijbeen, heup, elleboog en aan zijn nek. Froome timmerde sindsdien hard aan zijn terugkeer en maakt zondag in de UAE Tour zijn langverwachte comeback. "Het zal erg deugd doen om gewoon weer in het peloton te rijden.Het voelt na een soortgelijke crash als een soort van tweede kans om opnieuw prof te zijn. Het jaar is tot dusver al bijzonder goed verlopen, maar ik zit nog vrij ver van mijn niveau van voor de crash in de Dauphiné. Het zal nog een poos duren eer ik dat vormpeil weer haal", vertelde Froome op de site van zijn team Ineos.

"De UAE Tour is een prima manier om mijn seizoen te starten. Vorig jaar wilde ik hier al graag rijden, maar toen miste ik de wedstrijd. Het wordt voor mij een goede test om te zien hoe de benen reageren. Hopelijk kan ik iets voor het team betekenen om het best mogelijke resultaat te behalen", vervolgde de Brit.

De zware val van Froome vorig jaar zorgde ervoor dat hij geen gooi kon doen naar een eventuele vijfde eindwinst in de Tour de France. Nu maakt hij van die Tour een prioriteit, ook de Olympische Spelen in Tokio staan met stip aangeduid bij 'Froomie'.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer