Sport.be

Wielrennen

Sterrenparade in Ronde van Algarve

18.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

De 46ste Ronde van de Algarve (2.Pro) kan uitpakken met een sterk deelnemersveld. Eindwinnaar van vorig jaar Tadej Pogacar is er weliswaar niet bij, met tweevoudig winnaar Geraint Thomas, Remco Evenepoel, Miguel Angel Lopez, Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Mathieu van der Poel en Elia Viviani staan er genoeg andere sterren aan de start.

De Ronde van de Algarve had de voorbije jaren concurrentie van de Ronde van Oman, de Ruta del Sol en de UAE Tour, maar dit seizoen werd de Ronde van Oman van datum verplaatst, en later ook afgeblazen wegens het overlijden van de sultan, waardoor heel wat klassieke renners nu wel afreizen naar Portugal om zich klaar te stomen op het openingsweekend.

Tadej Pogacar pakte vorig jaar zijn eerste grote zege in Portugal, maar kiest nu voor de UAE Tour. De strijd om het eindklassement zal wellicht gevoerd worden tussen Geraint Thomas, eindwinnaar in 2015 en 2016, en diens ploegmaat Michal Kwiatkowski (winnaar in 2014). Verder mag verwacht worden dat Remco Evenepoel zich in de strijd zal gooien, temeer er een slottijdrit staat gepland die hem goed moet liggen, net zoals Miguel Angel Lopez, al zal de Colombiaanse klimmer dan wel veel tijd moeten nemen in de bergetappe(s).

Uitkijken wordt het ook naar Vincenzo Nibali, Luis Leon Sanchez, Maximilian Schachmann, en wie weet kan Tim Wellens ook verrassen in zijn eerste koers van het seizoen.

Sprinters krijgen twee dagen hun kans. Fabio Jakobsen meet zich met zijn oude ploegmaat Elia Viviani, Cees Bol, Edward Theuns, Alexander Kristoff, Tom Van Asbroeck en Danny van Poppel. Voorts zijn er twee bergritten en kan Remco Evenepoel eens zien wat hij waard is in de afsluitende tijdrit van 20,3 km tegen Rohan Dennis, Stefan Küng, Lennard Kämna en Yves Lampaert om een paar namen te noemen.

Finaal is het uitkijken naar het heroptreden van Mathieu van der Poel na het WK veldrijden in Dübendorf en onze landgenoten, Evenepoel werd al genoemd, maar ook nog Greg Van Avermaet, Tim Wellens, Philippe Gilbert, Xandro Meurisse, afgelopen weekend nog rit- en eindwinnaar van de Ronde van Murcia, Yves Lampaert, Jasper Stuyven als grote namen en wie weet kan neoprof Ilan Van Wilder zich al eens tonen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer