Sport.be

Wielrennen

EF Education First slaat dubbelslag in Colombia

16.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Met dagwinst voor Daniel Felipe Martinez en de eindzege voor Sergio Higuita toonden de Colombianen van de Amerikaanse WorldTour-ploeg EF Education First zich zondag de triomfatoren van de koninginnenetappe in de Tour Colombia (cat. 2.1).

Met aankomst op 3.274 meter hoogte was de zesde en laatste rit van de Ronde van Colombia over 183 kilometer ook de zwaarste van de week. Een vroege vlucht van 14, met daarbij Alvaro Hodeg als blikvanger, werd voor de twee laatste beklimmingen gegrepen, waarna Team Ineos duidelijk maakte iets van plan te zijn. Het tempo op de beklimmingen rondom Bogota ging zo hoog dat het peloton werd gedecimeerd.

Ook Giro-winnaar Richard Carapaz stroopte daarbij de mouwen hoog op in dienst van Tour-winnaar Egan Bernal. Op de slotbeklimming naar El Once Verjon schroefde Bernal tussen een massa uitzinnige fans in een reactie op een aanval van zijn landgenoten Robinson Chalapud en Miguel Eduardo Florez zelf het tempo omhoog, tot enkel Florez en een drietal van EF Education First standhield in zijn spoor: Sergio Higuita, Daniel Felipe Martinez en Jonathan Caicedo, de nummers 1 tot en met 3 in het algemene klassement.

Met een ultieme jump lieten de 23-jarige Martinez en de 22-jarige Higuita in de slothectometers hun landgenoot Bernal ter plaatse. Hij finishte wel nog als derde. In de eindstand gaven de ploegentijdritwinnaars van EF Education First het complete podium niet meer uit handen. Eindwinnaar Higuita heeft een voorsprong van 8 seconden op Martinez en 34 op de Ecuadoraan Caicedo. Bernal is vierde op 55 seconden.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer