Sport.be

Wielrennen

Meurisse schrijft eerste rit van Ronde van Murcia op zijn naam

14.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Xander Meurisse is goed begonnen aan de Ronde van Murcia. De Belg won de eerste rit in de sprint tegen Adam De Vos en Josef Cerny. Hij is meteen ook leider in het klassement.

In de tweedaagse rittenkoers door Murcia was er na de start al meteen een kopgroep van tien renners. Xander Meurisse zat ook vooraan en reed samen met zijn collega's een voorsprong van 10 minuten bijeen. Het peloton kon de kopgroep niet meer grijpen en zo zat de winnaar bij de renners vooraan. 

Lennard K√§mna was de eerste die een poging deed om te winnen. Nikita Stalnov volgde in zijn wiel en de twee gingen op pad. Het tempo van de twee renners lag echter te laag en de rest kon terugkeren. Daarna gooide iedereen het op een sprint bergop, waar Meurisse zich de krachtigste toonde. Hij staat ook meteen aan de leiding van het klassement. 

"Dit had ik vanmorgen zeker niet verwacht. Ik startte het seizoen niet echt met veel vertrouwen, ik ben niet iemand die sterk in zichzelf gelooft en zeker niet voor deze koers. Bij de briefing vertelde mijn ploegmaat Jan Bakelants wel dat hij in een vroege vlucht geloofde. Ik was mee met met die vroege vlucht en tijdens de wedstrijd voelde ik me steeds sterker worden. Ik moeide me niet met de tussensprinten, spaarde wat energie en concentreerde me op de finale. Ik weet dat ik op zo'n finish goed ben. Het het was een tactisch spel in een finale met smalle straten en veel bochten. Ik koos voor de derde positie, achteraan mocht je niet zitten, want dan verloor je te veel energie. Ik ben blij dat ik de klus klaarde en ben trots op deze zege, de eerste voor de ploeg dit seizoen", zegt Meurisse. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer