Sport.be

Wielrennen

Continentale jongerenploeg voor Lefevere komt er niet

13.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Het wielerproject dat Deceuninck - Quick-Step met Team Monti wou aangaan, komt niet tot stand. Het Italiaanse team heeft niet voldoende financiƫle middelen ter beschikking om als continentaal team te starten, zo bevestigde ploegmanager Tony Monti donderdag in een bericht op Facebook.

De juniorenploeg van Team Monti blijft daarentegen wel bestaan. "Ik heb hier lang over nagedacht, maar nu moet ik melden dat we dit seizoen enkel met een juniorenploeg zullen starten. Ik ben me ervan bewust dat ik hiermee heel wat renners en staffleden in de problemen breng en ik wil me dan ook excuseren. Wat mij betreft neem ik nu een sabbatjaar om nadien met een nieuwe structuur voor 2021 te komen."

Vorige zomer maakte Lefevere bekend in zee te gaan met Team Monti, dat een opleidingsploeg voor Deceuninck - Quick-Step moest worden. Onder meer Stefano Museeuw, de Zwitserse vicewereldkampioen bij de beloften Stefan Bissegger, de Italiaan Michele Gazzoli en de Nieuw-Zeelander Reuben Thompson ondertekenden er contracten. Deceuninck - Quick-Step zou dan weer instaan voor materiaal en verdere ondersteuning.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer