Sport.be

Wielrennen

Oliver Naesen: "Minder zot gedaan op training"

12.02.2020 | Quinten Lafort

Belga

Oliver Naesen opteert voor een andere aanloop naar het klassieke wielervoorjaar in vergelijking met de voorbije jaren. De 29-jarige renner van AG2R La Mondiale heeft naar eigen zeggen een rustigere voorbereiding achter de rug, zodat hij later dan gewoonlijk zal proberen pieken. Dat vertelt Naesen in een babbel met Sporza.

Vorige week kwam Oliver Naesen tot twee keer toe ten val tijdens de Ronde van Valencia. Vooral de knie en heup waren geraakt bij de renner die in volle voorbereiding is op het klassieke voorjaar. "Gelukkig lijkt de schade mee te vallen. Deze week heb ik, zoals gepland al twee keer rustig kunnen trainen. Het komt dus goed, maar het is natuurlijk zaak om recht te blijven", aldus de voormalige Belgische kampioen.

Met nog twee weken te gaan voor de start van het Vlaamse openingsweekend is het koffiedik kijken voor Naesen wanneer het over zijn vormpeil gaat. De dubbele valpartij in Valencia had hij logischerwijs graag vermeden in de opbouw naar het voorjaar. "Nu het blok erop gooien gaat echt niet, want dat haal je nooit meer in. Zeker omdat ik nog niet over de benen beschik die ik andere jaren wel al had op dit moment, weliswaar op verzoek van de ploeg", klinkt het bij Naesen.

AG2R La Mondiale heeft aan Naesen een renner die steevast voorin te vinden is, maar het Franse team hoopt stiekem op grotere uitschieters, vandaar de licht gewijzigde aanpak naar de klassiekers toe. "Voor mezelf hoefde het niet echt anders. De verwachtingen van de ploeg zijn gewoon een beetje veranderd. Winnen, of eventueel een podium rijden telt. Een top tien, of een dichte ereplaats is van minder belang. Ik volg exact wat de trainers zeggen en voel wel dat ik door rustig mee te draaien deze winter minder zot heb gedaan. Het is toch wennen, want in januari durf ik al eens te koersen tijdens trainingen, vaak tot grote frustatie van mijn ploegmaats", grapt de goedlachse renner.

De veranderde aanpak levert toch wat onwennigheid op in kamp Naesen. Daardoor kan hij zijn vormpeil moeilijk inschatten met het oog op het openingsweekend. "Het doet wel raar om minder te trainen dan andere jaren, al blijf ik meer trainen in vergelijking met andere renners. Toch knaagt het alsof ik nog niet genoeg werk heb verricht. Het openingsweekend is een klein vraagteken eerlijk gezegd. Vanaf Parijs-Nice zal ik de veranderde trainingsaanpak beginnen voelen normal. De periode tussen de E3 en Parijs-Roubaix moet de absolute piek worden", besluit NaesenFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer