Sport.be

Wielrennen

Opnieuw pech voor Dumoulin, die troost vindt bij de filosoof Run DMC...

11.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Tom Dumoulin blijft op de sukkel. De Nederlander zegt nu ook af voor Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo.

Dumoulin staat al sinds de Dauphiné, die in juni gereden werd, aan de kant. De Nederlandse tijd- en ronderenner moest de Franse rittenkoers vroegtijdig verlaten wegens een knieblessure.

Vorige week zou Dumoulin, die in de winter van Team Sunweb naar Jumbo-Visma overstapte, eindelijk zijn rentree maken, maar wegens ziekte moest hij de Ronde van Valencia van zijn programma schrappen. Dinsdag postte de Limburger nog meer slecht nieuws via zijn socialmediakanalen.

"Donderdag zou ik op hoogtestage vertrekken om de volgende wedstrijden voor te bereiden, maar ik moet dit uitstellen tot ik me weer 100% voel. Mijn wedstrijdprogramma wordt aangepast: ik zal de Tirreno en Milaan-Sanremo niet rijden en de tijd nemen om weer volledig topfit te worden."

"Jammer, maar ik zal nog wat geduld moeten uitoefenen", aldus Dumoulin, die afsluit met een kwinkslag. "Om de bekende filosoof Run DMC te quoten: "It's like that and that's te way it is". Voor de niet zo goede verstaanders: daarmee citeert Dumoulin een bekende tekstflard van een wereldhit van de Amerikaanse hiphopgroep Run DMC... Vrij vertaald: "het is wat het is." Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer