Sport.be

Wielrennen

'Geheim rapport linkt Fuglsang aan dopingdokter Ferrari'

02.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

De Deense toprenner Jakob Fuglsang heeft mogelijk een beroep gedaan op de diensten van de geschorste dopingdokter Michele Ferrari. Dat staat althans in een geheim rapport waaruit Deense en Noorse media citeren.

Jakob Fuglsang kende in 2019 op zijn 34ste een absoluut topjaar. De Deen won onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Ruta del Sol en de Dauphiné, een rit in de Vuelta en stond op het podium van de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Strade Bianche.

Uit een geheim rapport van 24 bladzijden dat werd opgesteld op vraag van de onafhankelijke antidopingwaakhond CDAF zou blijken dat de Deen banden heeft met Michele Ferrari. Die werd in 2012 levenslang geschorst omdat hij het brein was achter het grootschalige dopingprogramma van Lance Armstrong.

De Deense krant Politiken, de Deense openbare zender DR en de Noorse krant VG konden het rapport inkijken. Daarin zou staan dat Ferrari contacten heeft gehad met renners van Astana (de ploeg van Fulglsang) en recent ontmoetingen had met de Deen en zijn Kazachse teamgenoot Alexey Lutsenko in Nice en/of Monaco, de woonplaats van Fuglsang.

Voor samenwerken met Ferrari kan een renner twee jaar worden geschorst.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer