Sport.be

Wielrennen

Van der Poel rijdt Ronde van Catalonië

03.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Mathieu van der Poel zal zijn eerste WorldTour rittenkoers rijden in Spanje. Op de ploegenvoorstelling van zijn ploeg Alpecin-Fenix werd zijn deelname bekend gemaakt.

Van 23 tot 29 maart zal Mathieu van der Poel te zien zijn in de Ronde van Catalonië. De Nederlander zal hier zijn eerste WorldTour rittenkoers rijden. Zijn ploeg Alpecin-Fenix kreeg toegang tot de rittenkoers via een wildcard, dat ze hebben moeten aanvragen. Ook voor de Strade Bianche heeft de ploeg van de Nederlander een wildcard aangevraagd. Van der Poel zelf heeft drie doelen opgesteld. "2019 bevestigen zou al heel mooi zijn, want het is een vrij uniek jaar geweest. Ik heb voor dit jaar heel veel doelen. Eigenlijk lopen die als een rode draad door 2020 heen. Het houdt me wel bezig. Ik moet wel zeggen dat ik nog helemaal niet bezig ben met later in het jaar, ik richt me nu volledig op het veldrijden", zegt Van der Poel.

Van der Poel schitterde wel al in een WorldTour-wedstrijd, namelijk de Amstel Gold Race. Hij reed toen een legandarische laatste kilometer. "Ik moet zorgen dat ik niet te veel ga rijden. Het zou jammer zijn als ik te veel hooi op de vork neem. Ik probeer altijd wel wat nieuwe dingen te doen om het spannend te houden. Eigenlijk ben ik wel fan van die 200 kilometer-koersen, om ze zo te noemen. Daar doe ik liever aan mee dan aan de lange klassiekers, omdat ze voor een iets meer open koers zorgen. In het voorjaar zal ik een stuk of tien eendaagse wedstrijden rijden", besluit Van der Poel. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer