Sport.be

Wielrennen

Alpecin-Fenix krijgt laatste wildcard voor Kuurne-Brussel-Kuurne

02.01.2020 | Niels Dirkx

Belga

Donderdag hebben de organisatoren van Kuurne-Brussel-Kuurne de vierde en laatste wildcard uitgereikt aan het Alpecin-Fenixteam waar onder andere Mathieu van der Poel deel van uitmaakt. Eerder al kregen Bruxelles-Wallonie, het Franse B&B Hotels-Vital Concept en het Noorse Uno-X een wildcard. Meteen zijn nu alle plaatsen bezet bij de deelnemende teams aan de 72e Kuurne-Brussel-Kuurne van zondag 1 maart.

"Naast 18 van de 19 WorldTeams -enkel Jumbo-Visma ging niet in op onze uitnodiging- starten Circus-Wanty Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles, de Franse ploegen Total-Direct Energie en B&B Hotels-Vital Concept, het Noorse Uno-X en dus ook Alpecin-Fenix in onze wedstrijd", stelt koersdirecteur Peter Debaveye. "Aangezien wij voorrang geven aan Belgische teams was het logisch dat we Alpecin-Fenix alsnog aan onze lijst gingen toevoegen."

Het parcours kreeg voor deze 72e editie ook een opsmuk. "Ronse is dit jaar zowat het hart van onze koers. Met de Bossenaarstraat, de zijkant van de Taaienberg, in Etikhove hebben we een totaal nieuwe helling opgenomen. Ook de Mont Saint-Laurent staat voor het eerst op onze wegwijzer. Eens in Kuurne aangekomen wacht nog slechts een plaatselijke ronde. Die is 15 kilometer lang", aldus Debaveye.

Kuurne-Brussel-Kuurne is, na de Omloop, het tweede luik van het openingsweekend in ons land. Vorige editie ging de zege naar de Luxemburgse kampioen Bob Jungels. Hij haalde het na een solo die hij inzette op zowat 15 kilometer van de eindmeet. De Brit Owain Doull werd tweede voor de Nederlander Niki Terpstra. Beste Belg was toen Yves Lampaert op plaats vijf. De laatste Belgische eindzege dateert van 2016 toen Jasper Stuyven het zegegebaar mocht maken.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer