Sport.be

Wielrennen

Belgische wielertransfers 2020

08.11.2019 | Ward Vanhoof

Belga

Oktober was de laatste maand om wielertransfers af te sluiten voor het volgende seizoen. Welke Belgen zijn er volgend jaar te zien in een andere outfit? En welke Belgische neoprofs moeten we volgend seizoen extra in de gaten houden?

Bij de Belgische topteams Deceuninck-Quick Step en Lotto Soudal zijn er enkele opvallende transfers aangekondigd. Bij Lotto Soudal zien ze drie Belgische toppers vertrekken. Zo vertrekt Tiesj Benoot naar Team Sunweb en gaat Victor Campenaerts in Afrikaanse loondienst rijden bij Team NTT. Jens Keukeleire zien we volgend jaar dan weer aan de zijde van Sep Vanmarcke in de kleuren van EF Education First. 

De Belgische klimmer Stef Cras zal dan weer Lotto Soudal komen versterken bergop. De meest opmerkelijke aankoop van de rood-witte ploeg is zonder twijfel Philippe Gilbert. Hij komt 3 jaar in de rangen rijden van Lotto Soudal. Hij komt over van de formatie van Patrick Lefevere, Deceuninck- Quick Step. Gilbert droomt er nog van om Milaan-Sanremo toe te voegen aan zijn rijkgevulde palmares. Zo zou hij alle vijf de grote monumenten gewonnen hebben.

Voor de rest zien ze bij Deceunick-Quick Step geen Belgen vertrekken. Yves Lampaert en Tim Declercq krijgen er wel 2 renners van hun trainingsploegje 'De Melkerie' bij. Bert Van Lerberghe komt over van Team Cofidis en Stijn Steels maakt de overstap van Team Roompot-Charles.

Franse Loondienst


Er zijn 7 Belgen extra die volgend jaar in Franse loondienst rijden. Opmerkelijk: 4 van die 7 komen van Sport Vlaanderen - Baloise. Zo worden Christophe Noppe en Benjamin Declercq ploegmaats van Nairo Quintana bij Team Arkéa-Samsic. Piet Allegaert trekt naar Team Cofidis. Dries Van Gestel reed zich dit voorjaar in de kijker en versierde zo een contract bij Team Total Direct Energie. Hij wordt daar ploegmaat van Niki Terpstra. 

B&B Hotels-Vital Concept versterkt zich met Jens Debusschere (Team Katusha Alpecin) en Frederik Backaert (Team Wanty-Gobert). Julien Vermote (Team Dimension Data) zien we volgend jaar in de kleuren van Team Cofidis. Lawrence Naesen (Lotto Soudal) rijdt volgend jaar in dienst van broerlief Oliver bij AG2R La Mondiale.

Stapje terug

Enzo Wouters (Lotto Soudal) en Michael Van Staeyen (Roompot-Charles) zetten een stapje terug en proberen hun carrière nieuw leven in te blazen. Ze doen dit beide bij de continentale ploeg Tarteletto-Isorex.

Cross

Quinten Hermans, crosser bij de Telenet Baloise Lions, zal vanaf 1 januari deel uitmaken van Wanty-Gobert. In de winter heet die ploeg Tormans CX Team en op de weg is hij te zien in de outfit van Wanty-Gobert. Hermans zal zo nog grote koersen kunnen rijden en zich nog meer kunnen laten gelden als wegrenner.

Neoprofs om in de gaten te houden

Een nieuw seizoen gaat altijd gepaard met enkele toptalenten die overgaan van de belofte categorie naar de prof categorie. In 2019 was ons land weer enkele jonge toptalenten rijp. Zo maakt Florian Vermeersch halverwege volgend seizoen de overstap naar de profs. Hij gaat van de belofte ploeg naar de profploeg van Lotto Soudal. De Oost-Vlaming won dit jaar 12 koersen met als kers op de taart de Belgische titel bij de beloften. De 20-jarige Vermeersch is een echte hardrijder met een voorliefde voor de voorjaarsklassiekers.

Ilan Van Wilder maakte dit jaar ook deel uit van de beloften van Lotto Soudal. De 19-jarige Brabander is volgend jaar te zien in de kleuren van Team Sunweb. De leeftijdsgenoot van Remco Evenepoel is gemaakt voor het rondewerk. De West-Vlaming en klimmer Mauri Vansevenant zal vanaf volgende zomer deel uitmaken van 'The Wolfpack' Deceuninck-Quick Step. Hij won de Giro Della Valle D'Aosta. Dit is een zeer hoog aangeschreven beloftewedstrijd met heel wat klimwerk.

Vrouwen

Bij de vrouwen maakt Sofie de Vuyst een toptransfer. Ze vertrekt bij het Nederlandse Parkhotel Valkenburg en tekent een contract bij het Australische Mitchelton-Scott. De winnares van de Brabantse Pijl wordt zo ploegmate van de regerende wereldkampioene Annemiek Van Vleuten.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer