Sport.be

Wielrennen

De Weert blijft aan boord bij Lotto Soudal

12.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

De plooien tussen Kevin De Weert en Lotto Soudal zijn gladgestreken. John Lelangue bevestigde dat beide partijen blijven samenwerken. De Weert werd eind augustus na 'een incident', dat zich voordeed in de Ronde van Spanje, geschorst. Na enkele gesprekken is beslist dat De Weert en Lotto Soudal samen nog een toekomst hebben.

"Ik wil niet verder uitweiden over 'het incident' en wat de juiste toedracht was van de schorsing van Kevin De Weert", begint algemeen manager van Lotto Soudal John Lelangue. "Laat me stellen dat ondertussen alles is opgelost. Ik heb altijd gezegd dat we het probleem zouden bespreken met Kevin. Eerst gebeurde dat telefonisch. Nadien zaten we samen. Oog in oog. Er waren meerdere gesprekken tussen ons. Hét onderwerp was natuurlijk 'het incident', maar ook hoe we nog samen een verdere toekomst hadden. Dit in de structuur die ik aan uit uitbouwen ben voor de komende jaren binnen Lotto Soudal. Ik ben pas eind november 2018 bij de ploeg gekomen. Het herstructureren van een team doe je niet zomaar op één, twee, drie. Na een resem gesprekken kwamen we tot de conclusie dat wij samen zeker nog een toekomst hebben. Ik plaats Kevin De Weert nu meer in de functie van echte performance manager dan van sportdirecteur. En we gaan nu weer volop aan de slag. Incident afgesloten." 

Er doen veel verhalen de ronde omtrent de reden van de schorsing van Kevin De Weert. Hij krijgt een tweede kans van John Lelangue. "Ik ga daar, zoals eerder gezegd, niet meer op terugkomen. Dat is interne keuken, maar ik kan u nu wel zeggen dat zoiets geen tweede keer zal gebeuren", vervolgt Lelangue. "Het is ook geen kwestie van een zogenaamde tweede kans. Iedereen weet waar hij zich moet aan houden. Er is een bepaalde structuur. Ik beschouw iedereen van het team een beetje als mijn kinderen, ik noem ze een beetje mijn familie."

Kevin De Weert krijgt een specifiekere functie binnen de ploeg. "Het is uitkijken naar de volgende drie seizoenen. Zeker met de nieuwe structuur moet alles beter in zijn plooi vallen. Kevin De Weert is dé performance manager. Daarnaast staan zes sportdirecteurs. Allen rapporteren naar mij toe. In feite is dat zoals ik werkte in mijn vroegere ploegen met bijvoorbeeld Allan Peiper en Marco Pinotti die ook echte performance managers waren", besluit Lelangue.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer