Sport.be

Wielrennen

Stuyven wint de Ronde van Duitsland: 'Voor het eerst in mijn profcarrière win ik een rittenkoers'

01.09.2019 | Marnick Claes

Belga

De eindoverwinning voor Jasper Stuyven in de Ronde van Duitsland is niet meer in het gedrag gekomen. Stuyven is winnaar van het eindklassement terwijl Sonny Colbrelli de laatste rit won. "Het was geen gemakkelijke dag vandaag", zegt Stuyven.

Voor de eerste keer in zijn carrière wint Jasper Stuyven een rittenkoers.  "Ik ben heel blij met de zege. Voor het eerst in mijn profcarrière win ik een rittenkoers. Het was geen gemakkelijke dag vandaag. Heel wat teams hebben geprobeerd om aan te vallen, maar gelukkig kon ik terugvallen op een sterke ploeg, konden we alles perfect controleren en ik ben zeer blij dat ik het kan afmaken met eindwinst", laat Stuyven weten. 

Stuyven zat goed geplaatst voor de eindsprint, maar kon niet beter doen dan een vijfde plaats. "In die sprint zat ik helemaal dood, maar goed, ik wist ook dat zelfs indien Colbrelli zou winnen, en dat deed hij, ik dan nog steeds een voorsprong zou hebben in het klassement alleen mocht er geen kloofje ontstaan in die sprint en dat is ook niet gebeurd. Gelukkig. Ik ben hier heel trots op, dit is mijn eerste overwinning dit seizoen en de eerste rittenkoers die ik op mijn palmares breng", zegt Stuyven. 


Dit seizoen zal Stuyven in actie komen in Canada en misschien ook nog het WK. "De Canadese koersen zijn drie mooie wedstrijden waar ik wel naar uitkijk en ja, daarna hoop ik deel uit te maken van de Belgische selectie voor het WK, maar alle Belgen rijden zeer goed en winnen de laatste tijd, al is het zeker wel goed dat ik nu vandaag ook gewonnen heb", besluit Stuyven. 
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer