Sport.be

Wielrennen

Tim Wellens: 'Deze overwinning is voor Bjorg'

15.08.2019 | Niels Dirkx

Belga

Tim Wellens heeft na een prangend duel de rit en de leiderstrui gepakt in koninginnenrit van de BinckBank Tour. Het was de eerste overwinning voor Lotto-Soudal na het overlijden van Bjorg Lambrecht en de ritwinnaar droeg de zege ook meteen op aan zijn onfortuinlijke ploegmaat. "Deze zege is voor hem", zei Wellens na afloop.

Tim Wellens en de Ardennen: het blijft een meer dan geslaagd huwelijk. Voor vandaag boekte hij zijn drie ritzeges in de BinckBank Tour allemaal op Ardeense wegen. Na een prangende spurt jumpte hij naar zijn vierde in de straten van .. jawel het Ardeense Houffalize. "Het was een vreemde dag, want niemand leek in zijn zegekansen te geloven. Geen enkel team nam de koers in handen."

Dus deed Tim Wellens het zelf. In een duoaanval met ploegmaat Maxime Monfort brak hij de koers op tachtig kilometer van de finish open. Later trok hij ook nog even solo in de aanval. "We hadden een zware wedstrijd nodig. Stan (Dewulf, red.) zat in de vroege vlucht en dat was goed voor ons. Hij heeft nadien nog goed geholpen door tempo te maken. Daarna dacht ik nog even alleen te gaan, maar dat was nog te vroeg. Toen heeft Laurens De Plus vol aangevallen en de wedstrijd extra hard gemaakt. We voelden dat Hirschi niet voluit ging, dus hadden Laurens, die ik goed ken, en ik afgesproken om samen te werken tegen Hirschi. Uiteindelijk werd het toch een sprint en kon ik nipt winnen."

Het was ook de eerste zege voor Lotto-Soudal sinds het overlijden van Bjorg Lambrecht. "We hebben lang getwijfeld met de ploeg om hier te starten. We hebben de hele tijd al met Bjorg in het hoofd gereden. Deze overwinning is uiteraard voor hem. Dit doet deugd voor de hele ploeg."

Wellens gaat nu vol voor een derde eindzege in de BinckBank Tour. "We zijn al heel blij met de ritzege, maar ons doel is die eindzege. Er komen nog twee lastige dagen met de tijdrit en de zondagrit in Geraardsbergen. Het weekend wordt dus cruciaal."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer