Sport.be

Wielrennen

Van Aert heeft ziekenhuis verlaten

01.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

Wout Van Aert heeft woensdag het ziekenhuis in Herentals verlaten. Dat maakte de renner van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma zelf bekend via social media. Van Aert zet zijn revalidatie na zijn zware crash in de Ronde van Frankrijk nu thuis voort.

Van Aert postte een video waarop te zien is hoe zijn vrouw Sarah De Bie de drievoudige wereldkampioen veldrijden in een rolstoel uit het ziekenhuis duwt. "Home sweet home", plaatste van Aert als onderschrift.

De 24-jarige Van Aert kwam op vrijdag 19 juli zwaar ten val tijdens de individuele tijdrit van de Tour in Pau. Hij liep daarbij een diepe vleeswonde in het rechterbovenbeen op en gaf meteen op. De wonde werd in het ziekenhuis in het Franse Pau operatief gezuiverd en gehecht. Een week later ging hij in het AZ Herentals een tweede keer onder het mes. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer Van Aert opnieuw in competitie kan komen.

Zijn ploeg liet dinsdag nog weten dat het herstel "met kleine stapjes vooruit gaat". Ten vroegste na twee maanden zal de intensieve revalidatie worden opgestart, liet Van Aerts dokter optekenen. Van Aert won bij zijn Tourdebuut meteen een etappe. In de tiende etappe spurtte hij naar de zege in Albi.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer