Sport.be

Wielrennen

Van Aert: 'Gaat nog paar dagen duren voor ik goed kan wandelen'

21.07.2019 | Marnick Claes

Belga

Eergisteren kwam Wout van Aert zwaar ten val tijdens de tijdrit in de Ronde van Frankrijk. Van Aert leek op weg om een goede tijd neer te zetten maar maakte in de laatste kilometer kennis met grond. "Het is een wonder dat ik geen breuken of niets anders ernstigs heb", zegt de Belgische renner.

Wout van Aert ligt momenteel nog in het ziekenhuis van Pau met een vleeswonde in zijn rechterbeen na zijn valpartij in de Ronde van Frankrijk. "Ik moet hier nu blijven. Zeker nu de drainages en kleine buisjes die ze tussen de hechting hebben gestoken erin zitten. Hierdoor loopt het wondvocht er makkelijker uit en dat is beter voor de genezing. Die worden er in principe morgen/maandag uitgehaald. Dan wordt er maandagmiddag gekeken of de wonden voldoende genezen zijn om het ziekenhuis te verlaten. Dus dan mag ik in principe naar huis. Dan plannen we met de ploeg een verder onderzoek begin volgende week bij een arts in België of Nederland. Dat moeten we nog bekijken. Dan zullen we een plan maken om zo snel mogelijk te revalideren", zegt Van Aert. 

De Belgische renner zal wel nog even moeten revalideren. "Gisteren zei de dokter dat het een paar dagen zou duren voordat ik weer goed zou kunnen wandelen. Het zou een vijftiental dagen in beslag nemen tot de wonde goed gehecht is, en twee maanden tot ik weer kan fietsen. Maar ik hoop dat hij lichtjes overdreven heeft, want ik ben niet van plan om twee maanden van de fiets te blijven. Hij zei het voor de operatie, dus in mijn ogen kan hij het dan nog niet goed weten. Ik moet sowieso eerst naar mijn lichaam luisteren. Hopelijk heb ik daar een beter beeld van wanneer ik straks in België ben. Ik hoop dat het veldrijden niet in gevaar komt. Zoals ik me nu voel, zijn er naast die wonde enkel die spieren die geraakt zijn. Het is een wonder dat ik voor de rest geen breuken of niets anders ernstigs heb. Als ik weer kan fietsen, kan ik ook weer snel conditie opbouwen, denk ik", besluit Van Aert. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer