Sport.be

Wielrennen

Jonge amateurwielrenner plots overleden

18.06.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Wielerteam Decock-Van Eyck- Devos Capoen

Amateurwielrenner Joren Touquet (26) is plots overleden in zijn slaap toen hij op vakantie was. Dat berichten verschillende media. De twintiger reed bij Wielerteam Decock - Van Eyck - Devos Capoen. Hij zou al een tijd hartproblemen gehad hebben en volgende maand zou hij een hartoperatie ondergaan.

"Met droefheid en heel veel spijt laat onze ploeg Wielerteam Decock - Van Eyck - Devos Capoen weten dat ploegmakker, klasbak en heel goede vriend Joren Touquet onverwachts is overleden. Nieuws sloeg in als een bom... Onze gedachten gaan eerst en vooral uit naar de familie van Joren die wij heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke periode... RIP Joren , het was een eer ploegleider te zijn voor jou. Je deugnieterij zullen wij nooit vergeten, tot ooit..." schrijft ploegleider Rik Roose op Facebook.

De jonge renner kampte al even met hartproblemen. Hij mocht niet langer zware inspanningen leveren, schrijft Het Laatste Nieuws. De renner werd door zijn ploeg tijdelijk aan de kant gezet en ingeschakeld als mecanicien/verzorger. Na zijn vakantie zou hij een hartoperatie ondergaan.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer