Sport.be

Wielrennen

Eerste zege in wereldbeker MTB voor Van der Poel

26.05.2019 | Tom Van Aken

Red Bull TV

Mathieu Van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd mountainbike in het Tsjechische Nove Mesto gewonnen. Hij reed Nino Schurter los in de laatste ronde.

Van der Poel reed het overgrote deel van de wedstrijd aan de leiding met olympisch- en wereldkampioen Nino Schurter uit Zwitserland, maar kon die onderweg een paar keer in de problemen brengen en uiteindelijk definitief van zich afslaan op één van de laatste hellingen in Nove Mesto. Van der Poel volgt zo Bart Brentjens op, in 2006 de laatste Nederlandse winnaar in de Wereldbeker.

Schurter werd wel nog tweede. Thuisrijder Ondrej Cink reed lange tijd in derde positie, maar werd in de finale nog bijgehaald door een groep achtervolgers. De Zwitser Mathias Fluckiger, vorige week winnaar van de openingsmanche in het Duitse Albstadt, werd zo nog derde, voor de Braziliaan Henrique Avancini en Cink. Nationaal kampioen Jens Schuermans was de beste Belg op plaats twintig.

Van der Poel is na eerder al een tweede plaats in Albstadt en twee shorttrackoverwinningen nu nog steviger leider in de Wereldbeker. Eerder gaf hij echter al aan die positie niet te verdedigen in de volgende manches in het Andorrese Vallnord en het Franse Les Gets

'EXTRA ZOET'

'Als je het in een rechstreeks duel van één van de grootste mtb'ers haalt smaakt de overwinning extra zoet. Ik had de plaats waar ik mijn versnelling plaatste al twee ronden eerder in het hoofd', aldus Van der Poel meteen na afloop. 'Dit is één van de mooiste overwinningen uit mijn carrière. Ik droom hier al een hele tijd van.'Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer