Sport.be

Wielrennen

'Pascal heeft wat huid verloren'

21.05.2019 | Erik Duchateau

Belga

Pascal Ackermann was één van de slachtoffers van de massale valpartij onder de vod van de slotkilometer in de tiende etappe van de Ronde van Italië. De Duitser kwam als eerste ten val en zag zijn kansen op een derde ritzege in de Giro in rook opgaan.

Ackermann zag er stevig gehavend uit toen hij enkele minuten na de valpartij over de finish reed. Zowel zijn truitje, als broek waren gescheurd, schaafwonden liep hij op aan bijna de hele rechterkant van zijn lichaam.

"Pascal heeft wat huid verloren", klinkt het in een bericht van zijn team Bora-hansgrohe, "vooral aan de rechterkant. Het gaat gelukkig enkel om schaafwonden en kneuzingen. Er is geen sprake van een ernstige blessure noch teken van een breuk. Ook Michael Schwarzmann (ploegmaat) liep geen ernstige blessures op na de val."

Wel greep Ackermann naast kostbare punten in de strijd om de puntentrui. Hij leidt nog met 155 punten, slechts ééntje meer dan Arnaud Démare. Caleb Ewan telt er 109 en staat derde, maar zoals bekend rijdt die woensdag zijn laatste rit in de Giro.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer