Sport.be

Wielrennen

Roglic blijft rustig na val en verlies roze trui

16.05.2019 | Ward Bollen

Belga

Primoz Roglic is leider af in de Ronde van Italië. Bovendien kwam de Sloveen van Team Jumbo - Visma ten val in de beginfase van de zesde etappe. Toch maakt hij zich niet te veel zorgen voor het vervolg van de Giro.

Na amper dertig kilometer was er donderdag een massale valpartij waar Roglic en zijn ploegmaten Sepp Kuss en Paul Martens bij betrokken waren. Alle drie konden ze hun weg vervolgen. De Sloveen reed de etappe uit met schaafwonden aan zijn bil, nadat hij onderweg ook geholpen werd door de ronde-arts. "Ze vielen voor mij en ik kon de crash niet meer ontwijken. Dat is ook wielrennen. Gelukkig zijn het alleen maar schaafwonden en valt het allemaal mee", zegt hij erover op de site van zijn ploeg.

Nadien stond de Sloveen de roze trui af aan de Italiaanse vluchter Valerio Conti. Hij en zijn ploegmaats kwamen in het peloton binnen op iets meer dan zeven minuten. "De kopgroep was vandaag heel erg sterk. Wij hebben als ploeg gecontroleerd, maar we wilden ook niet te veel energie steken in het terughalen van de kopgroep. Dat we het roze kwijt zijn, zie ik niet als een nadeel. Het geeft mij en de ploeg wat meer rust en minder stress. De Giro duurt nog lang en de beslissende etappes moeten allemaal nog komen."

Sinds zijn tijdritwinst op de openingsdag in Bologna fietste Roglic vijf etappes in het roze door Italië. Hij is nu elfde in de stand op 5:24 van Conti, maar is daarmee nog altijd de beste van de belangrijkste favorieten.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer