Sport.be

Wielrennen

Groenewegen onklopbaar in Vierdaagse van Duinkerke

16.05.2019 | Erik Duchateau

Belga

Dylan Groenewegen blijft de ritzeges opstapelen in de Vierdaagse van Duinkerke. Donderdag was de 25-jarige Nederlander van Team Jumbo-Visma voor de derde dag op rij de snelste in een massaspurt. Uiteraard verstevigt Groenewegen daarmee zijn leidersplaats in het algemeen klassement.

De derde etappe ging van Laon naar Compiègne en was 156,5 km lang. Het waren de renners van Wanty-Gobert die van bij de start het tempo bepaalden in het peloton. Reden hiervoor was dat Tom Devriendt, leider in het bergklassement, op zoek ging naar bijkomende punten tijdens de beklimming van de eerste helling van de dag na 5 km koers. Daar slaagde Devriendt ook in en onmiddellijk na deze eerste helling trokken Jens Keukeleire, Elmar Reinders, Anthony Turgis, Nicolas Baldo en Dries De Bondt in de aanval. Zij kregen een maximale voorgift van 2:55 op het peloton, waarin de renners van Team Jumbo-Visma het tempo bepaalden.

Net voor de laatste beklimming van de dag, op 63 km van de meet, zorgden die van Cofidis ervoor dat alles opnieuw samensmolt. Het sein dan voor Tom Devriendt om opnieuw 3 punten te pakken op die laatste bult. Stan Dewulf, Sjoerd van Ginneken, Yoann Paillot en Kenny Dehaes trokken daarop in de aanval. Ook zij zongen het niet tot het einde uit. Daar zorgden de renners van Jumbo-Visma voor. Het werd meteen duidelijk dat de derde opeenvolgende massasprint een feit zou zijn.

In de laatste rechte lijn werd Dylan Groenewegen perfect afgezet en hij maakte het opnieuw af. Marc Sarreau (Groupama-FDJ) werd, net als in de openingsetappe, tweede. Clément Venturini (AG2R La Mondiale), woensdag nog gedeclasseerd wegens onregelmatig spurten, werd opnieuw teruggezet door de jury. Opnieuw wegens onregelmatig sprinten. Zo schoof Christophe Laporte (Cofidis) een rang op als derde. Roy Jans (Corendon-Circus) eigende zich de vierde plaats toe, net voor Timothy Dupont (Wanty-Gobert).

Logischerwijze verstevigt Groenewegen zijn leidersplaats met de behaalde bonificatiepunten. Vrijdag trekken de renners van de ene kustgemeente naar de andere. De start ligt in Fort-Mahon-Plage, de finish 179,8 km verderop in Le Portel.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer