Sport.be

Wielrennen

Ex-renner Bobridge bekent druggebruik

16.05.2019 | Marnick Claes

Belga

De Australiër Jack Bobridge heeft toegegeven dat hij tijdens zijn carrière op recreatieve basis drugs gebruikte. Dat bevestigde hij tegenover het Australische gerecht.

Jack Bobridge geeft toe dat hij tijdens zijn carrière samen met twee ploegmakkers recreatief drugs gebruikte. Dit deed hij in de periode van 2010 tot 2016. Bobridge zei dat het trio de drugs namen in de voorbereiding op wegwedstrijden, wetende dat de stof op de wedstrijddag uit hun systeem zou zijn. De Australiër ontkent wel het gebruik van drugs voor of tijdens de Olympische Spelen van Peking (2008), Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016).

Bobridge zou de drugs hebben gebruikt als pijnstiller. Op negentienjarige leeftijd werd bij hem artritis vastgesteld. De enige legale medicijnen tegen artritis gaven hem last van chronische vermoeidheid. Na zijn loopbaan viel Bobridge naar eigen zeggen in een zwart gat. In 2017 werd hij een eerste keer gearresteerd door de Australische politie. Hij werd beschuldigd van de verkoop van "grote hoeveelheden" xtc (MDMA). Indien hij schuldig wordt bevonden, wacht hem een gevangenisstraf.

In het verleden reed de Australiër voor Garmin-Cervélo, Orica-GreenEdge, Belkin en Trek-Segafredo. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer