Sport.be

Wielrennen

Tijdrit BinckBank Tour in Den Haag, Campenaerts kijkt ernaar uit! (VIDEO)

08.05.2019 | Erik Duchateau

Gemeente Den Haag / Arnaud Roelofsz

Op zaterdag 17 augustus, de voorlaatste dag van de BinckBank Tour, zal er een individuele tijdrit van ongeveer 9 kilometer gereden worden in hartje Den Haag. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts heeft er nu al zijn zinnen op gezet!

Wethouder Richard de Mos (Sport) is blij met de komst van de etappe naar Den Haag: "Den Haag is een echte sportstad. Wij ontvangen de wielrenners én toeschouwers met open armen. In het coalitieakkoord staat dat we de start van een internationale wielerronde naar Den Haag willen halen. De BinckBank Tour past perfect in deze ambitie. Met een evenement als de BinckBank Tour zetten we Den Haag nationaal en internationaal op de kaart."

Koersdirecteur Rob Discart: "Het is voor de BinckBank Tour een eer om te gast te zijn in de administratieve en bestuurlijke hart van Nederland. Het enthousiasme bij de stad Den Haag en in het bijzonder bij de sportwethouder Richard de Mos maakt ook duidelijk dat er ambitieus naar deze etappe wordt toegewerkt. Als voorlaatste etappe in de zevendaagse BinckBank Tour zal hier flink om het eindklassement gestreden worden. Het unieke parcours in het centrum van de stad met start en aankomst in Malieveld is ook nog eens het decor van de Teamtijdrit, waarbij alle bedrijven, wieler- en andere sportclubs de mogelijkheid krijgen om zelf de rit te rijden. Zo brengen we het wielrennen nóg dichter bij de inwoners van Den Haag."

Voor Victor Campenaerts wordt de tijdrit in Den Haag een prachtige gelegenheid om te schitteren in de Belgisch-Nederlandse WorldTour-wedstrijd, die op maandag 12 augustus start met een vlakke rit van het Belgische Beveren naar het nabijgelegen Nederlandse Hulst. "Ook dit jaar zal ik deelnemen aan de BinckBank Tour", zegt Campenaerts in een filmpje op de website van de wielerronde. "Op 17 augustus hoop ik te schitteren in de tijdrit in Den Haag. Er zijn lange stukken rechtdoor bij waarop de echte tijdrijder uit de verf komt. Hopelijk kan ik ook hier 55 km/u gemiddeld rijden", verwijst de Antwerpenaar van Lotto Soudal met een knipoog naar zijn werelduurrecord van 55,089 km, dat hij vorige maand in Mexico op de tabellen zette.

Op de coverfoto koersdirecteur Rob Discart, wethouder Richard de Mos en ex-wielrenner en beroemde Hagenaar Michael Boogerd.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer