Sport.be

Wielrennen

Campenaerts vertrekt met winst naar Mexico, Roglic wint Tirreno met 1 seconde

19.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Victor Campenaerts heeft de laatste rit van de Tirreno-Adriatico gewonnen. In de tijdrit was hij sneller dan Alberto Bettiol en Jos Van Emden . Primoz Roglic wint de Tirreno-Adriatico met 1 seconde voorsprong op Adam Yates.

Victor Campenaerts vertrekt met een goed gevoel naar Mexico. In de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico was hij de snelste. De Italiaan Alberto Bettiol werd tweede. Jos Van Emden maakte het podium volledig. Yves Lampaert eindigde sterk en werd vijfde in de rituitslag. 

"Ik wist dat ik in het tweede gedeelte de wind op kop zou krijgen. Ik heb mijn race goed ingedeeld en heb zo kunnen winnen", zegt Campenaerts.

In het eindklassement ging het een secondenspel worden tussen Adam Yates en Primoz Roglic. Yates begon als leider aan het tijdrit, maar moest zijn trui uiteindelijk toch afgeven. Roglic wint de Tirreno-Adriatico met maar 1 schamele seconde. De Sloveen wint na UAE Tour ook de Koers van de twee Zeeën. Jakob Fuglsang staat derde in het eindklassement. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer