Sport.be

Wielrennen

Dom nieuwe Belgische kampioenene op de weg, Cant pakt brons

24.06.2018 | Erik Duchateau

Belga

Annelies Dom is in Binche Belgisch kampioene wielrennen bij de vrouwen geworden. De renster van Lotto Soudal haalde het in een sprint met vier voor haar ploeggentoe Valerie Demey, Sanne Cant en Sofie De Vuyst.

Na amper 3 van de 102 te rijden kilometers vormde zich een kopgroep met vier rensters: Alana Castrique, Kim De Baat, Sarah Ten Hartog en Fatima Berton. Dit kwartet mocht een maximale voorsprong van 1:50 bijeen fietsen. Over halfkoers trok Laura Verdonschot in de tegenaanval. Zij kreeg wat verderop het gezelschap van Lotte Kopecky. Dit duo kwam bij de vier vroege vluchters en net voor het ingaan van de laatste drie ronden trok Kopecky alleen in de aanval. Zij zong het evenwel niet lang uit.

Het sein dan voor Kelly Van Den Steen om samen met Sanne Cant te gaan versnellen. Sofie De Vuyst repte zich in haar eentje naar de twee leiders. Op 40 km van de finish kreeg ook Annelies Dom aansluiting met de kopgroep en zo kregen we vier leidsters. Zij trokken de laatste twee ronden in met een voorsprong van 31 seconden op de grote groep. Valerie Demey trachtte op 32 km van de finish de kopgroep te vervoegen. Haar teamgenote bij Lotto Soudal, Julie Van De Velde, sloot bij haar aan. Voor even toch want voor Van De Velde ging het plots allemaal te snel en zij moest Demey laten rijden.

Demey kreeg met nog 21 km te rijden dan weer versterking van Ann-Sophie Duyck en Kaat Hannes. Bij het ingaan van de slotronde smolten deze twee groepjes samen en volgde het peloton op 25 seconden. Annelies Dom en Sofie De Vuyst lieten daarna hun metgezellen in de steek. Op 9 km van het einde sloot voorin ook Sanne Cant met Valerie Demey aan. In de vluchtersgroep probeerden de Lotto Soudal-rensters Demey en Dom afwisselend een uitval op de te zetten, maar noch Cant noch De Vuyst lieten begaan.

De vier trokken de slotkilometer in. Sanne Cant trok van ver de sprint aan maar werd snel geremonteerd. Uiteindelijk bleef Annelies Dom de snelste voor haar teamgenote Valerie Demey. Cant pakte het brons, De Vuyst - die in de sprint niet voluit kon gaan wegens materiaalpech - eindigde ontgoocheld als vierde. De vijfde plaats ging naar Kaat Hannes, Lotte Kopecky werd zevende en uittredend Belgisch kampioene Jolien D'hoore werd negende.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer