Sport.be

Wielrennen

Verona ruilt Etixx-Quick Step voor Orica-BikeExchange

30.07.2016 | Niels Dirkx

Belga

Carlos Verona houdt het voor bekeken bij Etixx-Quick Step en stap met onmiddelijke ingang over naar Orica-BikeExchange. Dat heeft de Australische wielerformatie zaterdag bevestigd op zijn website.

De 23-jarige Spanjaard, die tot het eind van het seizoen 2018 bij Orica tekende, rijdt dinsdag met de Ronde van Burgos al zijn eerste koers voor zijn nieuwe werkgever.

Verona kreeg eind 2012 een contract bij het toenmalige Omega Pharma-Quick Step. "Ik ben heel blij dat ik naar Orica-BikeExchange kan en dat ik hier aan een nieuw hoofdstuk in mijn wielerloopbaan kan beginnen", klinkt het bij de Madrileense klimmer. "Ik ben nog jong, maar zit al in mijn vierde jaar op WorldTour-niveau en kan niet wachten om mijn nieuwe omgeving te leren kennen".

Na de Ronde van Burgos bekijkt Verona samen met zijn nieuwe werkgever zijn programma voor de rest van het jaar. De Spanjaard reed in 2014 en 2015 de Vuelta en kwam dit jaar ook aan de start in de Giro.LEFEVERE NIET OPGEZET MET TRANSFER

Patrick Lefevere, ploegbaas van Etixx-Quick-Step, is niet te spreken over de transfer. "Ik ben absoluut niet blij", stelde hij eerder al. "Ik heb hem vijf jaar in mijn team gehad en hij was vaak ziek of geblesseerd. Wij hebben een hoop geduld getoond en precies op het moment dat hij begint te presteren vertrekt hij. Ik houd daar niet van."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer