Sport.be

Wielrennen

Junioren eren Decraene

27.09.2014 | Kobe Karpa

Belga

Het WK wielrennen bij de junioren stond in het Belgische kamp deels in het teken van de overleden Igor Decraene. Zo reden de renners met een foto van hem op zak of op de fiets.

Tijdens de tijdrit voor junioren werd het nummer 1 niet toegekeerd als eerbetoon aan Decraene. Ook vandaag wouden zijn voormalige ploegmaats hem nog een laatste keer eren. "We zijn allemaal zeer aangedaan door het overlijden van Igor", zei Jordi Warlop. "We waren enorm gemotiveerd om hem te eren tijdens dit WK."

Op één of andere manier wilden de junioren hem er ook graag bij in de koers waar hij normaal bij had moeten zijn. "Ik wilde Igor er bij, maar liever niet op mijn kader", aldus Warlop. "Dus droeg ik hem bij me in mijn broek. Zo wist ik dat hij bij me was. Dat heeft zeker geholpen. Veel renners kwamen ten val, maar ik bleef overeind. Igor keek zeker mee."

Ook voor Emiel Planckaert gold Decraene als motivatie. "Ik heb aan Igor gedacht", zei hij. "Heel vaak en toen ik het tijdens die laatste klim moeilijk kreeg, heb ik even naar mijn kader gekeken, heb ik mijn rug gerecht, ben ik terug op de trappers gestaan en heb ik dat gaatje naar voren nog gedicht. Igor was er bij, zeker en vast."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer