Sport.be

Wielrennen

Majka beste in Roeselare: 'Over drie jaar de Tour winnen'

29.07.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

De Pool Rafal Majka heeft dinsdagavond het natourcriterium in Roeselare gewonnen. De Pool haalde het voor wereldkampioen Rui Costa en de Duitser Marcel Kittel.

Majka was met twee ritzeges en de bolletjestrui in de Tour één van de absolute revelaties. In Roeselare blikte hij terug. "De Tour verliep zeer goed voor mij", aldus Majka. "Dat sommigen me nu al bestempelen als een toekomstige eindlaureaat van de Tour de France? Ik heb nog veel te leren en ga mij verder ontwikkelen als renner. Ik geef mezelf toch nog zo'n drie jaar."

"Ik leer enorm veel bij van Alberto Contador. Hij is mijn perfecte leermeester. Het was jammer om hem te zien uitvallen in de rit naar La Planche des Belles Filles. Wij waren immers naar de Tour gekomen om met Contador de eindzege te pakken."

"Het is een feit dat ik zonder zijn opgave wellicht nooit twee ritten zou gewonnen hebben. Ik hoop alvast bij te kunnen tekenen bij mijn huidige ploeg. Ik verwacht in de maand augustus wel een positief signaal."

COSTA AAST OP REVANCHE

Rui Costa werd in Roeselare tweede. Hij moest de na de 16de etappe de Tour verlaten met een longontsteking. Voor het criterium in Roeselare kreeg hij groen licht van de dokter.

"Dat ik moest opgeven in de Tour de France was natuurlijk zeer spijtig. Niemand verlaat graag voortijdig een rittenkoers, zeker niet als kopman. Ik was immers het uithangbord van Lampre-Merida. Het was jammer dat ik mijn teamgenoten in de steek moest laten. Mijn gezondheid liet het niet meer toe nog verder te rijden. Ineens was het helemaal op. Ik wil volgend jaar zeker revanche nemen in de Tour."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer