Sport.be

Wielrennen

Evans: 'De kroon op mijn carrière'

27.09.2009 | Gert-Jan Weyters

Cadel Evans liet de tranen de vrije loop na zijn overwinning. Lees hier zijn eerste reactie.

Cadel Evans: 'Ik had de benen om wereldkampioen te worden'
"Dit is mijn achtste medaille ooit op een wereldkampioenschap. De meesten behaalde ik in het mountainbiken maar zelfs daar kon ik geen gouden veroveren. Dit is daarom de kroon op een carrière waarin ik vooral veel heb moeten wachten op overwinningen. Ik die amper iets gewonnen heb, win nu de belangrijkste koers van de kalender. En dat zo dicht bij mijn woonplaats net over de Italiaans-Zwitserse grens. Zo dicht bij mijn vrienden en supporters hier in Italië. Weet je dat ik op amper drie kilometer van mijn deur reed toen ik bij de beklimming van Novazzano alleen naar de finish reed? Ik ken deze klim als mijn broekzak want het is mijn weg naar huis. Drie jaar al was ik met dit wereldkampioenschamp bezig in mijn hoofd", aldus Evans

 "Ik had aanvallen van de drie Spanjaarden verwacht vooraan of van Cunego maar uiteindelijk was ik de sterkste van die kopgroep met zoveel mooie namen. Alle aanvallen heb ik gevolgd in de finale en toen ik mijn moment om toe te slaan gekomen achtte, heb ik niet meer geaarzeld. Ik had de benen om wereldkampioen te worden en het geluk dat me in mijn carrière al zo dikwijls in de steek gelaten heeft, kreeg ik er bovenop."
 
Op de vraag of zijn titel een beloning is voor de zuivere wielersport wilde Cadel Evans geen antwoord geven. "Het is niet mijn verantwoordelijkheid om daar een antwoord op te hebben", besloot hij.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer