Sport.be

Wielrennen

Cornu: 'Zonder info en met zere rug'

24.09.2009 | Erik Duchateau

"14de, het had slechter gekund", luidde de conclusie van Dominique Cornu na het WK tijdrijden in Mendrisio. Sébastien Rosseler werd 38ste en klaagde over problemen met de warmte en de ademhaling.

Dominique Cornu: 'Ik begin me stilaan af te vragen of ik radioactief besmet ben.'
"In een lastige tijdrit hebben twee zaken zeker in mijn nadeel gespeeld", oordeelde Cornu. "Ten eerste een gebrek aan informatie. Mijn oortjes werkten alweer niet. Ik begin me stilaan af te vragen of ik radioactief besmet ben, want die haperingen doen zich altijd bij mij voor."
 
"Een tweede handicap is achteraf bekeken toch wel mijn veranderde positie op de fiets geworden (volgens de UCI stond Cornu's fiets al vijf jaar vier centimeter te laag en dat moest aangepast worden, nvdr). Ik heb er voor aanvang niet te veel over willen nadenken om niet te veel energie daaraan te verspelen, maar op het einde kreeg ik wel last in mijn rug."

"Een andere positie op de fiets zorgde voor stijve spieren. Maar ik moet ook toegeven dat ik geen superdag had om een plaats bij de eerste tien zoals ik gehoopt had te kunnen afdwingen. Ik heb een gelijkmatige tijdrit gereden, maar ook niet meer dan dat. Maar een desillusie is het ook niet. Aan deze discipline kan ik verder blijven werken."

ROSSELER NIET ONTGOOCHELD

Sébastien Rosseler was niet eens ontgoocheld met zijn 38ste plaats in Mendrisio. "Omdat mijn zinnen eigenlijk op de wegrit stonden, was ik met niet te veel ambitie naar hier gekomen", aldus de Waal. "Daarom moet ik me niet teleurgesteld voelen. Ik heb gedaan wat ik kon, maar ik had wat last met mijn ademhaling en met de warmte en dat heeft me belet om beter te doen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer