Sport.be

Wielrennen

Cornu: 'Bij de eerste tien zou mooi zijn'

23.09.2009 | Erik Duchateau

Dominique Cornu is donderdag de belangrijkste Belgische troef op het WK tijdrijden in Mendrisio. Hij gaat voor een plaats in de top-10.

Dominique Cornu. (foto belga)
"Mijn ambitie? Bij de eerste tien zou mooi zijn. In Stuttgart werd ik twee jaar geleden elfde in mijn debuutjaar. Vorig jaar moesten ze me niet hebben. De ouderen kregen voorrang. Mensen zoals ik die veel belang hechten aan piste en tijdrijden worden amper au serieux genomen. Wij mogen komen als de anderen geen goesting hebben. Terwijl elk jaar kunnen deelnemen niet slecht is om elk jaar dat beetje te verbeteren, dat beetje krachten te winnen", zegt Cornu.

"Dat verhaal van amper au serieux genomen worden, vertaalde zich ook bij Quick Step. De besprekingen voor een contractverlenging moesten nog beginnen en ik moest in de krant al lezen dat Patrick Lefevere mijn wegseizoen maar niets vond. Gelukkig sta ik niet met mijn rug tegen de muur en bestaan er Angelsaksische ploegen die wel belang hechten aan tijdrijden en piste. Ik zie wel wat het wordt. Eén zaak is zeker: ik heb Londen 2012 in mijn hoofd gestoken als achtervolger en als tijdrijder en ik ga de piste nu niet meer aan de kant schuiven na al de opofferingen die ik er al voor over gehad heb", gaat Cornu verder.

Dominique Cornu: 'Het is niet zo dat ik in dit WK mijn seizoen moet redden;'
"Natuurlijk beschouw ik mijn seizoen op de weg zelf niet als geslaagd. Het begon strompelend en toen ik een eerste keer een resultaat wilde neerzetten in een koers voor de ProTour, de Ronde van Romandië met name, werd ik ziek. Daarna werd ik toch derde in de Tempo-Team Ronde van België. Maar ik moet toegeven dat ik graag een uitslag in een wedstrijd voor de ProTour gereden had. Ik was er nog niet sterk genoeg voor."

"Met ploegleider Rik Verbrugghe die aan zijn eerste jaar toe was en die de jongeren moest begeleiden, heb ik ook nooit een goede lijn in mijn programma gevonden. Die samenwerking is scheef gelopen. Maar het is niet zo dat ik in dit WK mijn seizoen moet redden", besluit Cornu.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer