Sport.be

Wielrennen

Rosseler: 'Parcours iets te lastig voor mij'

23.09.2009 | Erik Duchateau

Sébastien Rosseler rijdt donderdag zijn eerste WK tijdrijden bij de profs. Aan een pronostiek waagt de 28-jarige Waal, die eigenlijk liever in de wegrit zou willen starten, zich niet.

Sébastien Rosseler. (foto belga)
In 2002 werd Rosseler zevende op het WK tijdrijden bij de beloften in Zolder. Dit jaar werd hij voor het eerst geselecteerd voor de chronorace bij de profs. Dat had de 'stier van Stoumont' te danken aan zijn tweede plaats, achter Maxime Monfort, op het BK in Saint-Ghislain.

"Bondscoach Carlo Bomans liet me geen keuze", aldus Rosseler. "Het was de wegrit of de tijdrit. Nadat men mij voor de Vuelta thuisgelaten had bij Quick Step omdat ik de ploeg verlaat, wist ik dat ik niet geselecteerd zou worden voor de wedstrijd van zondag. Ik wist daarom snel wat me te doen stond."
 
"Het gekke is dat ik eigenlijk nooit echt gehouden heb van tijdrijden hoewel ik er van bij de jeugd al bijzonder goed in gespresteerd heb. Maar het is niet mijn ding zoals het dat bij Dominique Cornu wel is. Ik heb thuis wel een tijdritfiets staan en ik heb er natuurlijk op getraind in het vooruitzicht van Mendrisio, maar echt fanatiek ben ik er nooit mee bezig geweest."

Sébastien Rosseler: 'Ik ga niet nadenken over of kijken naar de tegenstanders. Ik ga mijn lichaam volgen.'
"Dat wil niet zeggen dat ik niet gemotiveerd ben voor mijn race van donderdag. Een selectie voor een wereldkampioenschap doet altijd plezier en dus wil ik het er zo goed mogelijk van afbrengen. Al vind ik dit parcours hier iets te lastig voor mij. De helling is net iets te lang en daarom vrees ik dat ze mijn tempo zal breken."
 
"Ik maak daarom liever geen pronostiek. Ik ga deze tijdrit aanpakken zoals ik elke tijdrit aanpak. Ik ga niet nadenken over of kijken naar de tegenstanders. Ik ga mijn lichaam volgen. Geeft me dat een goed gevoel bij de finish zoals dat bij mijn tweede plaats in Saint-Ghislain het geval was dan zal ik ongeacht de uitslag tevreden zijn", aldus Rosseler.

VASTGEROEST BIJ QUICK STEP

Na dit WK neemt Sébastien Rosseler voor Quick Step nog deel aan de Franco Belge en aan Parijs-Tours. Daarna kijkt hij uit naar zijn debuut voor RadioShack. Dat hij naar de ploeg van Lance Armstrong kon, heeft alles te maken met zijn samenwerking met Dirk Demol vorig jaar bij Quick Step. Toen Demol wist dat hij ook mocht uitkijken naar renners voor de voorjaarsklassiekers aarzelde hij geen moment om Rosseler te contacteren.

"En ik heb geen moment geaarzeld om toe te zeggen", vertelt Rosseler. "Ook al wist ik toen ik tekende nog niet dat ik mijn maatje van weleer Gert Steegmans terug zou vinden in deze ploeg. Ik was gewoon aan een nieuwe uitdaging toe. Ik kon gerust mijn contract verlengen bij Patrick Lefevere, maar ik zit al vijf jaar bij hem en op de duur zit je zo vastgeroest in een systeem en een wedstrijdschema dat je geen uitdagingen meer vindt. Ik was echt aan nieuwe toekomstplannen toe en dus was de keuze snel gemaakt."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer