Sport.be

Wielrennen

Bobridge is beste belofte tegen de tijd

23.09.2009 | Bart Peeters

De 20-jarige Australiër Jack Bobridge heeft in Mendrisio met duidelijk verschil de tijdrit voor de wereldtitel bij de beloften gewonnen. De Portugees Nelson Oliveira was een verrassende tweede op 18 seconden.

Bobridge pakte de wereldtitel. (foto belga)
De Duitsers Patrick Gretsch (27 seconden) en Marcel Kittel (0:34) werden drie en vier.
 
De wereldkampioen van vorig jaar Adriano Malori stelde teleur. De Italiaan moest tevreden zijn met een vijfde plaats op 36 seconden van de winnaar.

Bobrigde is niet de eerste de beste. Eerder dit jaar moest hij nipt de duimen leggen tegen de Amerikaan Tayler Phinney in het WK achtervolging op de wielerbaan van het Poolse Pruzkow waar Dominique Cornu derde werd.

Eerder had hij al de Oceanische titel achtervolging en ploegenachtervolging gewonnen en was hij ook nationaal kampioen achtervolging geworden. Later won hij de nationale titels in de wegrit en de tijdrit bij de beloften. In 2006 was hij wereldkampioen ploegenachtervolging in Gent net als een jaar later in het Mexicaanse Aguascalientes

BELGEN VALLEN TEGEN

Vermote: 'Ik ben beschaamd met dit resultaat.'
De Belgen stelden teleur. Vooral Julien Vermote was erg ontevreden. "Het trekt op niets", reageerde Vermote op zijn 53ste plaats. "Na acht kilometer had ik het al begrepen. Toen ging de latere winnaar Jack Bobridge me al voorbij. Hij reed me niet voorbij, hij vloog me voorbij. Het was alsof ik stilstond. Ik zat volledig à bloc. Ik kon niet eens aanpikken. Ik was volledig mijn moreel kwijt."

"In de tweede ronde reed zelfs de Deen Quaade me nog voorbij. Ik ben beschaamd met dit resultaat. Misschien heb ik mezelf te veel druk opgelegd. Een andere verklaring heb ik er niet voor", aldus Vermote.

Jonathan Dufrasne klonk minder hard voor zichzelf. "Met ook nog wind op kop tijdens de afdalingen was dit een heel zwaar parcours", aldus Dufrasne, die 38ste werd. "Maar ik heb mijn best gedaan. In de tweede ronde ben ik zelfs sneller de helling opgereden dan in de eerste. Ik zou tevreden moeten zijn met de race zoals ik die gereden heb. Maar als je naar het resultaat kijkt, week ik beter."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer