Sport.be

Wielrennen

Valverde wil een primeur

22.09.2009 | Bart Peeters

Alejandro Valverde heeft zijn zinnen gezet op een unieke dubbelslag. Als de Spanjaard zich in Mendrisio tot wereldkampioen kan kronen, is hij de eerste die dat doet na het winnen van de Vuelta.

Valverde won afgelopen weekend zijn eerste grote ronde. (foto belga)
Valverde, die zondag zijn eerste grote ronde won, is één van de favorieten op het lastige parcours in Mendrisio. Samen met Samuel Sanchez en Oscar Freire vormt hij een sterk Spaanse trio. Toch wordt de Italiaan Damiano Cunego door velen, onder wie Valverde, aangewezen als topfavoriet.

"Gezien zijn vorm van dit moment, is hij waarschijnlijk de sterkste renner in koers", verklaarde Valverde over zijn Italiaanse concurrent. Cunego won twee etappes in de Vuelta, maar speelde geen rol in het algemeen klassement.

Valverde, die de laatste weken een ontwikkeling doormaakte van een klassieke renner naar een ronderenner, heeft nog hoge doelen. "Voorheen won ik klassiekers en etappekoersen van een week. Nu ik dit gewonnen heb wil ook de Tour winnen. En het wereldkampioenschap", klonk het erg ambitieus.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer